Intan Shahira.
Be Yourself .
31 Dec 2012 , 0 Comment

Be Yourself . Kalau kau pergi mana mana pun , Semua orang akan cakap benda ni . Yes , maybe kita boleh pura pura . Tapi sampai bila ? Sampai masa perangai or perkara sebenar akan keluar jugak . Cuma cepat or lambat . Kadang kadang sampai ada yang menyampah dengan kau punya palsu tu . Jadi palsu or fake serupa dengan kau menipu diri sendiri . Buatape kau cuba jadi orang lain while semua orang boleh terima diri kau sendiri ? 

Hm . Tapi kalau nak diikutkan sebenarnya Be Yourself ni pun tertakluk pada keadaan jugak . Bukan keadaan je , but dengan siapa yang kau deal with . As example , if kau jenis you do what you want or suka hati sedara kau je , kau boleh ubah . Bila kau ada dekat tempat yang little bit protokol , kau nak buat sukahati jugak ke ? Takkan . Kalau kau depan menteri , kau nak buat suka hati jugak ke ? Takkan . For me, if kau jenis kasar , pemarah or so on . Maybe kau boleh pretend to be cool , chill and rileks . 

Tapi sampai bila kau nak pretend semua tu ? Sebabtu for few month relationship , kau akan kenal siapa couple kau yang sebenar . Until its come a year maybe ? Kawan aku selalu cakap , after a year baru kita akan kenal pasangan kita . Sebab masatu lah , makin lama makin nampak perangai sebenar. And bila kita tak biasa dengan perangai tu, oneday mesti akan timbul banyak sangat problem . So kau kena pandai mantain yourself and fake tu k . 

Aku pulak ? Aku cuba jadi diri aku sendiri . Aku boleh jadi lembut , kasar , garang and depends . Jiwa aku jiwa kasar . So aku lebih suka jadi kasar . Haih , for what aku pretend jadi lembut all the time ? Then oneday tetiba aku bertukar perangai jadi kasar . Kau boleh terima ? But maybe cara aku berkasar tu selalu disalah anggap . So, i should try to be lembut sikittt lepasni ? I'll try . Tapi itu bukan bermaksud aku menjadi orang lain . Aku perempuan , lembut tu memang dah sebati dalam diri aku ;)

Bye and Assalamualaikum .

Chahigha.

I believe in being strong when everything seems to be wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe is tomorrow is another day. And i believe in miracles. Bye.

Follow Dashboard

Tagboard.





Skin Made By : HafizZulkafly. Others xx.