Intan Shahira.
Biarlah
21 Dec 2012 , 0 Comment

Demmlah . Baru nak buat post gumbira gumbira , tetiba terasa nak meluah pulak . Eh tak eloknyewww aku start post dengan demm tadi . Ish Assalamualaikum Cinta . Waalaikumsalam rindu . Amboi kemain skrip filem sekarang ni . Dunia filem ni tak sama dengan dunia realiti deknon hoi hoi . Sebab apa ? Sebab filem ni kita yang bentuk sendiri . Dunia realiti pulak kita pun bentuk jugak , tapi if tuhan kata bentuk tu tak sesuai , maka Dia akan ubah . Kerja kita Plan , Usaha dan Tawakal . Tapi kalau plan pun takda , usaha lagi lah takda , kau nak tawakal apa nok ? 

So talking about future , kau boleh predict tak ? Umur kau panjang mana , Kaya kau tinggi mana , siapa dengan kau masatu . Kau boleh predict semua tu ? Kalau dapat ? Wow ! You're very very great honey . Kita plan semua tu , tapi sampai onetime plan kita tak menjadi , kena kena guna plan B . Hidup ni , Kita kena banyak Plan tau . Sebab kita takkan tahu what going to be happen in future . Bak kata orang tua muda kan , kita cuma mampu merancang and tuhan yang menentukan . An an an . Tak gitu ?

Hm Hm . Aku ni pulak jenis kaki mengharap . Even aku dah bantai pukul sebat hati aku jangan bagi mengharap . Tapi degil tak degil kan . Haih , hati ni taktahu ke erti penat . Penat for rase disakiti . Hm , tak reti ke ? Cukup cukup lah tu . Hebat betul hati aku ni . Patutlah orang buat main main je hati ni kan . Dah penat bagitahu dekat hati jangan mengharap tapi nak buat macam mana . Orang yang bagi harapan . Salah hati aku ke ? Salah hati aku . Ok salah hati aku . Puii kesian hati aku nok . Bila kita tengok orang yang memang sedia tak perlukan kita langsung , maybe sampai masatu kita patut tukar niat . Eh amboi , gampangnyewwwwwww cakap . Berlagak . Tapi aku memang kena berlagak , berlagak kuat . Mwehehe . 

Actually aku pun diambang gantung diri je ni . Takpun terjun dari KB Mall . Tapi macam beriya sangat nak pergi kelantan semata mata nak terjun dari KB Mall . Baik aku terjun KLCC je . Cantik sikit tempat landing aku kan . Hahaha . Tapi if kita dah berkorban , tak salah kot kalau kita teruskan apa yang dah kita korbankan tu . Even kita takkan boleh nak puaskan hati semua pihak . Atleast kan ! Aku dah cuba even aku sendiri terpaksa ah kan lupakan apa yang aku rasa . Hewhew . Takpe, asalkan orang lain bahagia lah ;D

Aku cuba faham situasi . Aku cuba masuk semua situasi . Sebab aku pasrah and Biarlah .

Bye Assalamualaikum ;)

Chahigha.

I believe in being strong when everything seems to be wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe is tomorrow is another day. And i believe in miracles. Bye.

Follow Dashboard

Tagboard.





Skin Made By : HafizZulkafly. Others xx.