Intan Shahira.
Social Network .
6 Jan 2013 , 0 Comment

Hai Assalamualaikum . Laman sosial or social network dalam bahasa inggeris . Apa kegunaannya ? Seronok ? Best ? Sampai lupa study ? Lupa kerja ? Haha pengaruh kuat . Facebook , twitter , blog , tumblr and so on . Kegunaan ? Ada yang baik ada yang buruk . Tapi kalau boleh dibuat conclusion pasal laman sosial , keburukan lebih banyak dari kebaikan . Remaja sekarang belajar macam macam dengan laman social . Tak kira lah apa . Ye dok ? Ceh aku cakap macam tahu, tapi aku cuba sampaikan apa yang aku rasa even aku sendiri terpengaruh dengan laman sosial ni . Haha . 

Kebiasaanya aku guna facebook untuk get connected with classmate or kawan lama . Kalau ada any discussion , ada pesanan or nak jumpa kawan lama semula . Tapi kadang kadang sebab facebook boleh jadi gaduh . Bukan apa , ramai tak puas hati . Kan ? Lagi lagi bila kita tersalah update . Pantang betul . Menyusahkan . Macam tak boleh tegur elok elok . Aku guna twitter pulak untuk tulis apa aku nak . Well , aku yang create account tu kan . Since kalau dekat facebook kau update status every second , orang pun marah . Tapi twitter ? Kau update once 1 second pun sukahati kau lah kan . 

Aku guna blog pulak untuk tulis dengan lebih panjang . Cerita lah apa saja . Luahkan apa saja yang aku nak . Memang sometime kita ada kawan kawan untuk bercerita . But kau kena tahu , tak semua orang akan available untuk kita setiap masa . Mereka pun ada masalah sendiri yang mereka nak kena settlekan . Takkan setiap masa dia nak melayan kita je . Dia pun menyampah lama lama kalau asyik dengar cerita kita je . Tak gitu ? So aku guna medium ni untuk tulis and luahkan apa saje dalam hati . Kalau nak disimpan lama lama , memang pecah hati aku . Kesian dia . Kalau dapat diluah , kurang lah sikitt retaknya . Hehe . 

Bukan niat nak kecoh satu dunie if kita tulis dekat blog , twitter or facebook . Its kind of sharing and kepuasan diri . If tak luah , kita bercakap dalam hati and orang takkan dengar . Sakit doh . Kau menangis sorang sorang . Dalam bilik sorang sorang . Dalam toilet sorang sorang . Depresi . Orang tengok kita kuat bila beramai ramai , tapi kalau kita sorang sorang ? Diaorang boleh baca hati kita , otak kita ? Jangan mudah tertipu dengan senyuman seseorang , sebab disebalik senyuman tu yang kita kena ungkap . Maybe ada something yang tersembunyi ? 

So aku tak rasa salah if kau guna medium ni as long as kau tahu cara nak kawal . Kawal bila kau ada bersama orang lain . Means , jangan lah anti-social sangat . Rasa tak best pulak kan . Aku rasa aku jarang tekan phone kalau tengah keluar . Tapi taktahu pulak if ada yang kata aku pentingkan twitter . Takpe, orang tegur kita ubah . Tak semua perfect . Tak gitu ke ? Tegur untuk kebaikan or perubahan yang lebih baik . Bukan untuk menjadikan suasana makin teruk . Kala macamtu , takyah tegur ? Tak boleh ditegur ? Gitu ? Oh , i hate myself yang suka tegur orang tapi at last keadaan jadi makin worst . Kind of karma i guess . 

Saya & Akmal Syarif dapat tawaran ke Kolej Vokasional Kluang . Alhamdulillah :')

Kbye Assalamualaikum .

Chahigha.

I believe in being strong when everything seems to be wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe is tomorrow is another day. And i believe in miracles. Bye.

Follow Dashboard

Tagboard.





Skin Made By : HafizZulkafly. Others xx.