Intan Shahira.
Pantang.
25 Mar 2013 , 0 Comment

Pantang.

Assalamualaikum. Pantang ni biasa orang cakap and biasa kita dengar. Dan bila kita dengar perkataan pantang ni maksudnya benda yang kita tak suka, menyampah, benci or etc. Sama ada untuk kita lakukan, dilakukan oleh orang lain atau diperlakukan kepada kita. Same goes to berpantang. Pantang makan. Kau tak boleh makan itu, kau tak boleh makan ini. Tapi kadang kadang terlepas pantang juga. Sebab manusia ni kadang kadang, pantang jumpa, pantang dengar. Lain sikit sebuk nak cuba, sebuk nak amik. Betul tak betul? 

Cuba kalau orang buat sesuatu yang kita tak suka? Apa rasa? Marah. Ok then. Mungkin mereka taktahu apa yang kita suka and kita tak suka. Tapi bila kita dah warning, tapi still lakukan. Mesti lagi marah kan. Mungkin juga manusia sukakan cabaran atau memang suka buat orang marah. Ataupun suka suka nak tengok orang marah. It is funny? Not at all i guess. Entah. Biasalah. Aku pun manusia biasa macam kau. Ada juga pantang larang. Tapi paling pantang bila orang baling barang dekat aku. Unless kalau aku tahu or ready nak catch it. Contohnya, kunci. Untuk main baling baling like sampah, tisu or etc. Please dont. I just hate it. Yes, Hate it. 

Aku bukan tong sampah untuk campak benda suka suka hati. And mungkin ada orang ingat aku 'sangat' benci benda alah ni. Suka sangat baling tisu dekat aku. Am i look like trash can? So no wonder lah you always treat me like a rubbish. Dont you? *Kan dah emosi teringat kisah lama* Menyampah. And biarpun ada yang terlepas buat benda yang pantang ni, kadang kadang because of rasional, terpaksa let it go. Biarpun lah dalam hati berkecamuk menjerit 'Dont do this to me!' . Calar calar dalam hati ni, siapa yang nampak? Dah macam putus cinta pulak dah. 

Kadang kadang kita berdepan dengan orang yang ceria, seronok, gelak and rasa semuanya okay, tak kesah orang nak buat apa pun. But, just dont you think that person have feeling too? So i do. Sebenarnya rasa nak menangis tadi. Taktahu lah kenapa. Sakit hati. Entah lah. Sebab rasa hormat, buatlah macam takda pape. Biarpun sebenarnya kecik hati. Kan. Dan disebabkan itu, it will ruined the whole day. Yes, whole day. Maybe? Haih, Better sleep. Should be okay soon. Hm *flip hair *Mencarut pada diri sendiri. Bye kawan kawan.



Chahigha.

I believe in being strong when everything seems to be wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe is tomorrow is another day. And i believe in miracles. Bye.

Follow Dashboard

Tagboard.





Skin Made By : HafizZulkafly. Others xx.