Intan Shahira.
LIBSTER AWARD.
9 Jun 2014 , 0 Comment

Assalamualaikum. Ditinggal lagi. Kesian Incik Bloggy ni asyik kena tinggal kahkah. Sorry ya. Belum berkesempatan hendak meluangkan masa bercerita tentang kehidupan harian. Masih belum punya cerita menarik untuk dikongsi. Alang-alang sudah di-tag oleh Cik Nur Syamimi Karim untuk menyertai LIBSTER AWARD yang agak menarik untuk dijadikan tontonan so bermulalah episod mengarang untuk harini kahkah. K lets start. 

1. Siapakah nama kawan baik korang? Dan kenapa korang anggap dia kawan baik.

K first of all, 'Cik Pengurus Peribadi' , Nadhirah Khairiah Mohammad Faiz. She always be by my side no matter what, when, why and where. Eventhought aku paling jahat sekali sebab 'selalu' buat dia menangis sebab aku, dia belum pernah lagi cuba jauh dari aku. Bila aku punya masalah, dia selalu disebelah dan 'Janganlah nangis' 'kau kan kuat' 'kau okay tak?'. This is what we call Sahabat. Bila aku terlupa something, she will 'weh esok jangan lupa hantar Math' 'weh esok bawak kertas amali sains' 'weh esok hantar buku koko' haha and this is the reason why aku panggil dia Cik Pengurus Peribadi. Terima kasih. Terima kasih banyak banyak ;)

Secondly, Salwanis Nordin. Sangat caring, sangat baik, sangat pemurah. Paling caring bila aku cuba up moment or tweet or what else pasal 'demam'. Nah berlambak chat berlambak text 'eira? okay tak? makan ubat eh?' kahkah. Sampai ada yang kata 'weh korang lesbian eh?'. No. Kauorang akan tahu apa rasa bila kauorang ada seorang sahabat macamni. No matter what, when, why and where, ada juga dengan aku. Belum pernah lagi bila susah dia tak tolong. Belum pernah eh sepanjang sejarah aku berkawan dengan dia. Thankyou so much, Nis. 

2. Apakah cita-cita korang? Dan kenapa korang nak sangat capai cita-cita tu.

Cita-cita? Paling susah nak ungkai. Apa pasal minah ni buat soalan susah susah haha. Ok, daripada kecil sampai sekarang, aku cuma mahu jadi 'Pakar Komputer'. Tak kesah lah dari segi apa. Yang penting ada kaitannya dengan Komputer. Paling nak jadi hacker tapi jahat melampau. So aku memutuskan untuk jadi seorang 'Pakar Komputer'.I dont know why. Mungkin disebabkan sering bermain dengan komputer. Kahkah. Masuk Vok pun amik course komputer. Agak-agak apa tahap ketaksuban aku dengan komputer? 

Tapi aku punya pilihan kedua iaitu 'pensyarah'. Why? Apa salahnya jadi seorang pensyarah. Lagi lagi pensyarah yang berkaitan komputer. Lagipun, aku minat untuk duduk disatu institusi yang mengumpulkan golongan-golongan pandai tak kira dari segi apa. Harapnya tercapailah hajat dihati. Amin Ya Rabbal Alamin. 

3. Siapakah role model korang? Nyatakan keputusan terbaik yang pernah dia dapat.

'Steven Paul Steve Jobs'. Usahawan dan pencipta. Steve Jobs ni merupakan pengasas, pengerusi dan bekas CEO di Syarikat Apple Inc. Entah kenapa boleh minat dia. Aku juga kurang tahu apa keputusan terbaik dia haha. Mungkin sebab dia merupakan pengasas Apple dan aku pula sangat meminati bahagian teknologi dan penciptaan baru produk yang berasaskan teknologi. Bayangkan suatu hari aku manjadi seorang pencipta alat komunikasi baru. Siapa sangka? Ok taknak cakap banyak. Nak tahu? Google pls. Kahkah. 

4. Macam mana korang belajar dekat rumah dan apakah gangguan yang korang alami sewaktu belajar.

Macam mana? Aku merupakan sejenis manusia yang paling kurang belajar dirumah. Mungkin sebab aku lebih selesa belajar secara berkumpulan disekolah. Em mungkin juga sebab terlalu banyak gangguan yang akan dialami bila aku belajar di rumah.  Tapi bila aku nak belajar, banyak sangat sangat gangguan mental yang aku hadapi eceh haha. Antaranya, gangguan pertama ialah handphone. Kenapa? Mana boleh lepas. Sampai tahu tahap jejak sekolah pun handphone ada dalam poket. Teruk betul perangai. Gangguan kedua, telivisyen. Paling tak boleh belajar bila penyiar penyiar rancangan telivisyen asyik keluarkan cerita fav fav or besh besh. Hahaha siapa jahat? K penyiar jahat sebab keluarkan cerita besh besh.

5. Bagi korang, perlu ke bercinta sewaktu sekolah? Apa tanggapan korang bagi cinta monyet? Korang pernah bercinta tak?


Aku rasa Mimi sememangnya nak membunuh. Soalannya membuatkan aku sentap k k takpe. Lek eh Mimi haha. Perlu ke bercinta sewaktu sekolah? Kalau nak dibandingkan remaja dulu dgn remaja skrg, paling beza ialah bercinta. Eleh pembuat soalan cam tak pernah bercinta walaupun sekadar cinta monyet. Betul tak? Ngehehe. Em entah lah. Tak boleh nak kata ya sebab kadang-kadang memang dirasakan tak perlu. Tak boleh juga nak kata tak sebab em em kahkah faham-fahamkan dan selamat beramal. Tanggapan aku tentang cinta monyet? Em cinta monyet wujud cuma bila satu pasangan couple yang hanya couple untuk suka-suka or taknak kalah sebab rakan-rakan lain ada. Cinta budak-budak lah bak kata orang. Bukan aku tak pernah. Dulu kecik kecik eleh eleh mengendeng dengan anak lelaki orang yang kecik pulak tuh eee nyampah haha. Bagi yang tahu aku sememangnya sedang couple dengan seorang hamba Allah ni emm nak kata cinta monyet eh tak tak. Semua orang pasti nak satu hubungan yang kekal. Bagi aku, ada couple yang dah bercinta since standart 6, Alhamdulillah dah berkahwin malah dah beranak pinak. Tahniah. Ada juga yang dari form 2 or 3, sampai skrg masih bercinta. Tipu pula kalau yang bercinta tak ada bergadoh or what, wajib ada. Tapi pandai jaga, mestilah kekal. Betol? Bagi soalan aku pernah bercinta or tak ni haha tipulah tak haha. Siapa tahu siapa kenal, dia akan tahu siapa aku dan siapa dengan aku. Tq.

6. Haiwan yang paling korang tak suka dan haiwan yang korang paling suka, nyatakan sebab.

Haiwan yang paling tidak disukai? Em serangga kecik kecik. Semua serangga kecil yang menggelikan k paling tak suka. Paling benci kalau dia datang dekat dekat. Aku rasa cam woi blah jaoh jaoh walaupun dia takkan paham aku jerit apa kat dia haha. Contohnya, katak or cicak sebab dia lembik eww geli eh. Haiwan yang paling aku suka? Em firstly, kucing. Alah si mata bulat. Lagi lagi bila mata dia warna biru or pink. Alah si comel. Kadang bila ternampak tepi jalan pun rasa nak pegang. Tapi yang kotor tu agak kurang suka heheh. Kedua, ular. I dont know why. Bagi aku ular ni sangat comel walaupun ada separuh manusia yang sememangnya sangat geli dan takut dengan ular. Paling comel yang warna putih or kuning. Lagi lagi yang besar. Bagi yang pelik dengan minat aku, cuba biasakan diri pegang ular. Jangan takut dia gigit. Percaya yang dia pun sayangkan kita sebenarnya hehe.

7. Apakah jenama handphone pertama anda?

Nokia 3310.

8. Tanggapan korang terhadap manusia yang suka cari publisiti murahan?

Attention seekers? Takpayah kata banyak. Cuma 'pls get a life bro'.

9. Korang suka buat apa waktu free?

Well. Kehidupan seharian aku paling tak banyak waktu free. Bangun pukul 6, balik sekolah pukul 5, siapkan assignment bla bla bla. Eh apa lagi, gunakan masa dengan sebaik-baiknya dengan menidurkan diri kahkah. Tak ada lah. Cuba buat something yang boleh menghilangkan bosan. Contohnya, buat cheese cake. Eh comelnya. Nak buat tapi tak sempat sempat. Fahamlah, waktu free sangat kurang. Heheh ;)

10. Korang suka baca novel? What genre? And nyatakan tajuk novel yang paling korang suka.

Tak. Kadang-kadang je aku baca. Sepanjang hidup aku selama 16 tahun 5 bulan 9 hari ni, aku paling malas bila pegang novel. Tapi bila aku pegang novel, pls dont disturb me. Kadang sampai makan tidur pun tak ingat. Hihih. Im sorry, aku tak amik tahu genre apa yang aku baca. Aku pakai hentam. Cuma untuk menghilangkan bosan. Itu pun 'kadang kadang'.

10. Tajuk lagu yang menggambarkan keadaan hidup anda sekarang.

Titanium by David Guetta ft Sia. Lagu yang paling aku suka dengar. Menggambarkan kekuatan. Kenapa? Sebab aku kuat. Hati aku sado, jiwa aku taiko hahaha. Secondly, i love you for a thousands year by Christina Perry. Menggambarkan seseorang menyayangi seseorang untuk seribu tahun lagi. Sayang siapa? Semuanya. Aku sayang keluarga, aku sayang sahabat-sahabat aku, dan aku sayang Muhammad Akmal Syarif Yahaya 'aku' ;)
Mula mula jawapan panjang dan makin pendek dan pendek dan pendek. Penat dah ni hahaha. Semua orang buat tag dan soalan tapi maaf aku bukannya jenis rajin tag. Aku cuma sekadar suka suka menjawab soalan yang diajukan. Maaf. 
Chahigha.

I believe in being strong when everything seems to be wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe is tomorrow is another day. And i believe in miracles. Bye.

Follow Dashboard

Tagboard.





Skin Made By : HafizZulkafly. Others xx.